Hoe Social is Social Media?

Hoe Social is Social Media?

Social Media is een verzamelnaam van verschillende internet toepassingen om op een leuke interactieve wijze informatie te delen via diverse platformen. Dat we met elkaar informatie delen, dat is absoluut zeker. Iedereen heeft tegenwoordig op zin minst een Facebook, Twitteraccount, LinkedInpagina en maakt daarnaast nog gebruik van Instagram.

 

En dan hebben we het niet eens over de blogs, online prikborden en ga zo maar verder. Dus je zou denken dat we inderdaad sociaal bezig zijn, mensen weten tegenwoordig precies waar iedereen is en waar ze mee bezig zijn. De smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Door de toegenomen digitalisering zijn er op het gebied van marketing & sales veel meer mogelijkheden ontstaan.

 

Van massamarketing zijn we nu in een situatie dat er op maat gemaakte marketing kan worden ingezet. Je doelgroep kan je veel effectiever bereiken. Er zijn nieuwe functies en afdelingen ontstaan, ieder groot bedrijf heeft wel een webcare team klaarstaan of een Social Media manager fulltime in dienst die analyseert, implementeert en strategieën ontwikkeld.

 

Waar kan je Social Media voor inzetten?

  • Branding / Naamsbekendheid
  • PR activiteiten
  • Informatie delen
  • Customer service
  • Klantenbinding
  • Marktonderzoek
  • En ook gewoon voor de fun!

 

Als organisatie is het belangrijk om mee te groeien met de digitalisering en in te springen op de behoefte van de klant. Maar de interactie moeten we niet kwijtraken, uiteindelijk in deze Business2Business wereld draait het om Human2Human.

 

Een ‘gefeliciteerd’ op je Facebook/LinkedInpagina haalt het bij lange niet bij een hartelijke persoonlijke groet van je relaties.

 

“We don’t have a choice if we DO Social Media, the question is HOW WELL WE DO IT.”

– Erik Qualman