Waar sta je als bedrijf voor?

Waar sta je als bedrijf voor?

Wat maakt je uniek en van waarde voor je klanten?

De succesfactoren van een bedrijf, unique selling points (USP’s) zijn d. Het is de basis van je bedrijf. De onderscheidende factoren van je dienst of product zorgen ervoor dat je opvalt bij je doelgroep. Het is namelijk bewezen dat je meer kans van slagen hebt als je daadwerkelijk ook echt onderscheidend bent ten opzichte van je concurrent.

Waardoor is jouw bedrijf uniek?

Vraag jezelf af wat jouw bedrijf uniek maakt en waardoor het opvalt in de massa voor potentiële klanten. Dit zal uiteindelijk zijn waardoor jouw bedrijf een specifieke doelgroep aanspreekt en dus ook klanten heeft. Zorg maar dat jouw bedrijf opvalt door haar unieke punten. Dit is iets waar je goed over na moet denken en zeker niet moet onderschatten.

Onderscheidende kenmerken kunnen gaan over prijs en kwaliteit, maar je kan ook denken aan de beleving van je merk. Een bepaald gevoel kan je eromheen creëren waardoor je doelgroep zich aangetrokken voelt.

Voorbeelden van minder sterke USP’s

  • Goede service
  • Goed bereikbaar
  • Klantgericht
  • Servicegericht
  • De klant is koning

Waarom is dit minder goed? Als jij ergens een dienst of product afneemt dan moet dit al in de kernwaarden van het bedrijf aanwezig zijn. Dit is de basis! Hiermee onderscheidt je je niet van anderen.

Hoe moet je hiermee aan de slag? Lees verder in ons GROEI INSPIRATIE e-book waar de volledig uitleg staat.